Seçiminizi İyi Yapın !

BAYKARA TAŞIMACILIK olarak evden eve nakliyat yaptıracak müşterilerimize evden eve nakliye firmalarının güvenilir bir şirket olup olmadığını anlayabilmeleri konusunda birkaç tavsiyede bulunmak istedik.Evden eve nakliye sektöründe siz müşterilerimizde gittikçe güvensizlik ortamı yaratan " Rastgele Taşıma" anlayışlı korsan çalışan bazı kişilerin ve şirketlerin daha fazla can yakmamaları adına tavsiyelerimize göz atmanızda fayda olacağı kanaatindeyiz. .

Öncelikle şunu evden eve nakliyat yaptıracak müşteri bilmeli ki ; her sektörde olduğu gibi nakliyat sektöründe de ucuz etin yahnisi olmuyor.Kaliteli evden eve nakliye için uyulması gereken ana kriterler mevcut , bundan verilen her ödün eşyalarınıza verilecek zarar olarak geri döner. .

Korsan nakliyeciler genellikle kaliteli evden eve nakliyat yapan firmalar gibi hizmetlerini anlatırlar, ve çok uygun fiyat verirler ama taşıma günü mutlaka sudan sebeplerle anlaşmış olduğunuz fiyata artı ücret talep ederler.Ankara Şehir içi taşımalarda; ya kamyona iyi istifleme yapmayıp eşyayı kamyon almayacak yada küçük bir kamyonla gelicekler ve yine kamyon eşyayı almayacak bu 2 koşulda da ek ücret talep edecekler yada işçiler taşınacak eve geldiklerinde sudan sebeplerle örneğin mobilyalarınız değerli,eşyanız fazla,merdivenler dar,eşyanızı toplamamışsınız gibi sebeplerle ek ücret talep edecekler, fiyat farkını vermezseniz eşyalarınızı taşımayacaklar veya taşırlarsa da eşyaya gereken ambalajı yapmayacak ve gereken önemi göstermeyerek eşyanıza zarar vereceklerdir.Bu arada eşyanızı taşımazlarsa (biz buraya kadar geldik günümüzden olduk ücretimizi ödeyin öyle gideriz diyecekler) doğal olarak buna karşı çıkacaksınız. Sonuç; karakol yada istedikleri bedeli ödemek, yada hayatınızın en kötü gününü yaşamak, sizce hangisi? Bizce hiçbiri sadece biraz daha dikkatli ve seçici olmak. .

Şehirlerarası taşımacılıkda da bu korsan nakliyeci dediğimiz firmalardan yine çok cazip fiyatlar alacaksınız; örneğin Ankara dan Diyarbakır’a şehirlerarası taşımacılık istiyorsunuz kendi kamyonu olmayanlar direkt piyasa kamyonuyla; kendi kamyonu olan korsan nakliyeciler de kendi kamyonuyla gelip eşyalarınızı yüklerler.Yükleme esnasında genelde pek sorun olmaz asıl sorun eşyalarınızı yükleyip sizden nakliye bedelini veya büyük bir kısmını alıp evinizden ayrıldıktan sonra başlar. Siz zannedersiniz ki ertesi gün eşyalarımız Diyarbakır da olacak ama o genel de pek mümkün olmaz çünkü; o kamyon zannettiğiniz gibi Diyarbakır’a değil o korsan nakliyecinin belirlediği bir mekana gidecektir. Eşyalarınız daha önceden hazırladığı piyasa kamyonuna veya hazırlayacağı doğu yöresinden gelmiş herhangi bir kamyona aktarılacaktır. Aynı gün kamyon bulamaz ise eşyalarınız o kamyonda bir gece bekletilip ertesi gün herhangi bir piyasa kamyonu tedarik edilip eşyalarınız rastgele aktarılacaktır, aktarılma esnasında eşyalarınızın sarıldığı o tozlu topraklı pis battaniyelerini de üzerinden alacaklar eşya enkaz halinde yüklenecek ve akabinde size telefon edecekler; efendim kamyonumuz falanca yerde arıza yaptı arızayı gideremedik bizde siz daha fazla beklemeyin diye diğer kamyonumuza aktarıp yola çıkardık diyecekler.Bu durum da sizin yapacak hiçbir şeyiniz olmuyor bekleyelim diyeceksiniz, hatta firmanın ne kadar güvenli olduğunu bile düşüneceksiniz. Ertesi gün kamyon gelir eşyalar salkım saçak siz bunu görünce şaşırır ve kamyoncudan eşyanın hesabını sorduğunuzda size vereceği yanıt, nakliyeci yükledi bende size kadar getirdim paramı verin eşyalarınızı kendiniz boşaltın olacaktır.Bu sadece bir örnek daha bunun gibi akla hayale gelmeyecek yöntemlerle yapmadıkları hizmetin bedelini fazlasıyla alıyorlar. .

Eşyanızı teslim edeceğiniz firmayı iyi araştırın ofisine mutlaka gidip yüzyüze görüşün,referanslarına başvurun,kendi öz mal kamyonları ve kadrolu personeliyle çalışıyorsa size gerçekten güven vermişse eşyalarınız taşıttırın. Siz değerli müşterilerimizden istediğimiz; zaten yeteri kadar sıkıntılı ve stresli olan evden eve nakliyat işinde daha fazla sorunlarla karşılaşmamak için biraz daha dikkatli olun biraz daha seçici olun, inanın bu sizin yararınıza olacaktır. Tüm bu tavsiyelerimizi değerlendirmeniz temennileriyle.