Nakliye Firmaları Arasındaki Fiyat Uçurumunun Sebepleri !

Evden eve nakliyat yaptıracak bir çok kişi nakliye yaptıracağı zaman hummalı bir çalışma içine girerler herkesin ana amacı uygun fiyata en iyi hizmeti alabilmektir ama işin içine girdikleri zaman görürler ki gerçekten evden eve nakliye firmaları arasında fiyat açısından bir uçurum söz konusudur.Biz burada firmalar arası fiyat uçurumunun sebeplerini anlatmaya çalışacağız. 

Öncelikle uçurumu oluşturan ana etkenleri belirlemeye çalışalım. Şu bilinmeli ki yakıt açısından hiç bir firma başka bir firmaya üstünlük kuramaz sonuçta ister A firmasından hizmet alın,ister B firmasından bu firmalar özelikle şehir içi ortalama 400 TL gibi bir yakıt masrafı harcayacaktır. Firmaların tasarruf yapabilecegi iki önemli unsur vardır. Bunlardan en önemlisi işçi faktörüdür. Kaliteli evden eve nakliyat işçisinin bugün Ankara şartlarında ortalama maliyeti sigortası ile birlikte 800 TL civarındadır. 

Maliyeti düşürmenin yolları mevcuttur.Bunu sağlamanın ana yolu, işi bilmeyen çocuk yaşta çalışan işçiler, işçi pazarından derleme toplama sigorta yaptırılmadan alınan işçilerdir. Zaten işçi pazarından gelen insanlarla ne kadar sağlıklı ambalaj,demonte ve montaj yapılabilirki, ayrıca normal şartlarda ve normal katlarda 3+1 bir evin evden eve sorunsuz sağlıklı taşınabilmesi için 1 şoför 4 eleman gereklidir. Toplamında 5 kişilik bir ekibin olması şarttır. Hem kalifiye olmayan işçi çalıştırıp hemde 2 veya 3 kişiyle eşya taşınmaya kalkışıldığında düşünün ne kadar kaliteli bir taşıma yaşanabileceğini, bırakın kaliteli taşınmayı böyle bir durum eşya sahibi için bitmeyen bir kabus olacaktır. 

Şayet 3+1 normal katlardaki bir ev için 5 kaliteli ve sigortalı işçi gönderilirse bunun maliyeti en az 4.000 TL + yakıt 400 TL + ambalaj malzemesi gideri 1.500 TL : 5.900 TL dir birde bunun üstüne amortisman giderleri eklendiğinde bu masraf 6.400 TL’nin altına düşmemektedir.Bu maliyetin altında evden eve nakliyat yapan firmalar doğal olarak hizmeti eksik verecektir. 

Zaten bu gibi evden eve işi yapan firmaların ofisi dahi bulunmamaktadır,kamyonunun üzerine ev ve cep telefonu numarasını yazarak bu işi yapmaktadırlar. Dolayısıyla iş bitiminde muhattap alacağınız bir kurum,bir ofis bulamayacaksınız(yapılan araştırmaya göre sadece Ankara da 600'e yakın nakliyeci var ve bunlardan yaklaşık 250 nakliyecinin ofisi dahi bulunmamaktadır.) 

Bunlara ek olarak A firması bir şirket,bir kurum olduğu için eşyalarınıza gelecek bir zararda bunu ödeyecektir ve bunun için verdigi fiyata belli bir oranda olası zararlar için bir amortisman fiyata yansıtmak durumundadır ama yansıtamıyor; Diğer firma ise(zaten firma değildir) gelecek zararda sizinle muhtemelen kavga edecek malum zararın kendileri tarafından yapılmadığını belirtecektir. Bu şartlar dahilinde A firmasını veya B firmasına seçmek sizin eliniz de, bu nedenle eşyanızı taşıtacağınız firmayı biraz araştırmanızı tavsiye ederiz. 

BU SAYFAMIZ MÜŞTERİMİZ OLAN VEYA OLMAYAN HERKESİN EVDEN EVE NAKLİYAT KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMESİ AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR.